De bouw van Tuin 21 is gestart!

30 september '21

De voorbereidingen voor de bouw zijn achter de rug. Veel keuzes zijn gemaakt en nu is het zo ver. De bouw gaat beginnen! Een spannende periode waarin wij
jullie op de hoogte houden van wat er gaat gebeuren.

image alt

Tijdlijn van de bouw

oktober / november

  • In week 40 worden de bronnen geboord voor de bodemwarmtepompen.
  • In week 42 worden de bouwputten uitgegraven en starten we met het grondwerk voor het binnenterrein. Denk hierbij aan de aanleg van riolering, mantelbuizen naar de carports en het aanleggen van de ondergrondse regenpijpen.

november / december

  • Eind november/ begin december starten we met het slaan van alle heipalen.
  • Na het slaan van de heipalen, worden de heipalen ingemeten. Er wordt gekeken of iedere paal op de juiste plek is geslagen.
  • Na het inmeten worden de funderingsbalken geplaatst.

december / januari

  • Als de funderingsbalken zijn geplaatst, wordt de riolering en installaties onder de woningen aangebracht.
  • Als de installaties op de juiste positie zijn geplaatst, worden de begane grondvloeren gelegd. Vanuit de fabriek zitten de sparingen voor bijvoorbeeld het water in de keuken al op de goede plek.

januari / februari

  • Eind januari plaatsen we de eerste casco buitenwanden van de begane grond.
  • Hierna leggen wij de verdiepingsvloeren en gaan wij verder met het plaatsen van de casco buitenwanden van de verdiepingen.

Goed om te weten...

Verhuizen
Als je verhuist tijdens de bouw, denk je er dan aan om jullie nieuwe adres door te geven?

Prognose oplevering
Op basis van de huidige planning verwachten wij in kwartaal 1 van 2023 te kunnen starten met het opleveren van de eerste woningen. Circa 5-6 maanden voor oplevering kunnen wij de opleverprognose bijstellen van een prognose kwartaal naar een prognose maand. Circa 8-10 weken voor oplevering stellen wij de prognose bij naar een prognose week. De exacte opleverdatum kunnen wij circa 4 weken voor oplevering communiceren.

Binnenterrein
Voordat de woningen opgeleverd kunnen worden, moet het volledige binnenterrein klaar zijn. Dit is best een puzzel in de planning. Om het binnenterrein aan te kunnen leggen, moeten namelijk ook alle huizen uit de steigers zijn. Dit betekent dat de woningen voor in de bouwroute straks een tijdje klaar zijn en moeten
wachten tot het binnenterrein gereed is voordat de woningen opgeleverd kunnen worden.

  Ik heb een vraag
  Meer nieuws lezen