Heiwerkzaamheden Laakse Kroon

8 juni '21

De basis voor de appartementen en woningen in Laakse Kroon is gelegd. Op de foto's die we van de aannemer hebben ontvangen zijn de eerst contouren van de woningen goed zichtbaar. Kijk je mee?

image alt

Blok 3

Nadat de grond bouwrijp is gemaakt, is er begonnen met de heiwerkzaamheden. Hierbij worden gaten van ca. 22m diep geboord, die daarna worden volgestort met beton. Zo ontstaat een betonnen paal in de grond. Voor de appartementen worden de funderings- balken “in het werk gestort”, door een bekisting over de palen te zetten. Hier wordt wapening in aangebracht, waarna de bekisting wordt volgestort met beton. Voor de dekwoningen worden de funderings- balken in de fabriek geproduceerd. Deze prefab- balken worden op de paalfundering aangebracht. In beide gevallen ontstaat een “balkenrooster”, waarop de appartementen en de dekwoningen worden gefundeerd. De fundatie van een woning is tenslotte de basis.

In tegenstelling tot de appartementen worden de dekwoningen gebouwd in een zg. betoncasco- systeem, waarbij de dragende wanden en de vloeren volledig prefab in de fabriek worden gemaakt. Deze worden op de bouwplaats “in elkaar gezet”. 

Prognose

Als koper wil je natuurlijk graag weten wanneer jouw woning wordt opgeleverd en je de sleutel krijgt. Een prognose is een indicatie voor een bepaalde periode.

Als prognose voor de oplevering van Laakse Kroon geeft de aannemer aan dat zij beginnen met het opleveren van de eerste appartementen in het 4e kwartaal van 2022. Uiteraard is dit een prognose op basis van de nu aanwezige planning. Indien er zich onvoorziene zaken voordoen zoals bijvoorbeeld hevige regenval, leveringsproblemen van materialen, vertraging bij nutsbedrijven of faillissement van een onderaannemer, dan kan er een verschuiving plaatsvinden. Aan deze prognose kunnen daarom geen rechten ontleend worden. De oplevering zal in ieder geval conform het contract binnen het beschikbare aantal werkbare werkdagen plaatsvinden.

 

  Ik heb een vraag
  Meer nieuws lezen