Keuzes, keuzes, keuzes: Arnout en Laura delen hun ervaringen

14 februari '22

In het vorige interview heb je kennis kunnen maken met Laura en Arnout. Samen vertelden ze waarom hun hart sneller ging kloppen van Tuin 22. Ook kwamen de keuken, badkamer en meerwerkopties vluchtig aan bod. Vandaag zoomen we daar dieper op in. Want hoe zorg je ervoor dat je straks in een huis woont dat helemaal klopt. Van de sfeer tot de stopcontacten en de opstelling van de keuken. Dat is niet makkelijk, maar wel heel leuk, blijkt als Arnout en Laura beginnen te vertellen.

Een grote leefkeuken met kookeiland

“Zoals we vorige keer al zeiden, we wisten precies wat we qua indeling en afwerking wilden. Dus toen we de basisplattegrond zagen, was gelijk duidelijk dat we voor de optie ‘uitbouw’ zouden gaan. Want dan ontstond de perfecte ruimte voor een grote leefkeuken met kookeiland. De basiskeukenopstelling hebben we op de schop gegooid. Dat ging simpel. Toen we eenmaal onze droomkeuken hadden samengesteld, heeft de keukenleverancier een leidingschema gemaakt. Deze stuurden we door naar onze kopersbegeleider die op haar beurt ons een offerte mailde voor het meerwerk. We hebben niet bij de projectleverancier gekocht, omdat we van een goede aanbieding bij een ander gebruik konden maken. Je betaalt dan 250 euro aan voor de begeleidingskosten van de kopersbegeleider. Verder maakt het niets uit.”

1
2
3

Knopen doorhakken is fijn

Laura vult aan: “We hebben twee keukenleveranciers bezocht. Dat vonden we wel genoeg. Eerlijk gezegd, op een gegeven moment ben je gewoon blij dat je een keuze gemaakt hebt. De gesprekken bij zo’n keukenleverancier kosten veel tijd. Wij hadden het gevoel dat we een goeie deal hadden gesloten en daar draait het om. Dus knoop doorgehakt en door met het volgende.”

image alt

Er kan veel, maar niet alles

“Dat was de badkamer”, zegt Arnout. “Ook daar hebben we helemaal onze eigen draai aan gegeven. Er kan veel, maar niet alles kon óf was te kostbaar. We kozen ervoor het toilet en de douche op dezelfde plek te laten. De wastafelaansluiting is verplaatst, zodat we ook een bad kwijt konden. Omdat Plieger niet het vrijstaande bad verkoopt dat wij wensen, laten we die na oplevering plaatsen. Datzelfde geldt voor de wastafelkraan. De vloertegels en tegels in de douche hebben we aangepast. In de douche komt een tegel in visgraatmotief. De rest van de badkamer wilden we glad stucen, maar tegels laten vervallen is geen optie in verband met de garantie. Maar het is opgelost hoor, we laten na oplevering over de tegels stuccen, zodat we toch mooie gladde wanden hebben.”

Inspiratie vinden en koers volgen

“Onze inspiratie vonden we vooral op Pinterest”, vertelt Laura. “Urenlang struinde ik door de afbeeldingen. Zo is dit huis op de begane grond 3 meter hoog en door de uitbouw is de keukenwand 4,5 meter lang. Vul je die hele wand met kastjes, laat je de keuken vrij in de ruimte staan of werk je met een nis? Door veel beelden te bekijken en moodboards te maken vormt zich vanzelf een duidelijke koers.”

arnout en laura

30 pagina's aan meerwerkopties

Nog voor de koop gesloten was, kregen Laura en Arnout de lijst met meerwerkopties onder ogen. “Veel! Dat was onze eerste indruk. Fijn, want dan hoef je na oplevering niet meer te verbouwen. In het begin waren we heel erg bezig met de prijs per stopcontact dat je wijzigt, maar dan maak je jezelf gek. We hebben een budget vastgesteld en binnen die kaders keuzes gemaakt. Ja, wijzigingen kosten geld, maar hoe fijn is het als straks alle snoeren uit het zicht zijn. Om maar een voorbeeld te noemen. Het eerste gesprek met de kopersbegeleider bracht duidelijkheid. Met de enorme A0-tekening onder onze arm gingen we naar huis. Daar hebben we de meerwerklijst compleet gemaakt.”

“Weet je nog hoe we soms met onze meubels stonden te schuiven om te bepalen hoe groot iets is en waar dan je aansluitpunten moeten komen? Maar afstand tastbaar maken helpt bij het maken van keuzes.”

Op de hoogte blijven?

De volgende keer gaan we met Laura en Arnout in op de afwerking en inrichting. Als jij ook meer wilt weten, schrijf je dan in als belangstellende, dan ontvang je vanzelf een nieuwsbrief in je mail als er een nieuw interview online staat. Of volg Arnout en Laura op Instagram!

Volg Laaksetuinen231
Op de hoogte blijven?
  Ik heb een vraag
  Meer nieuws lezen