Kijkje in ‘de keuken’ van Laura en Arnout

30 januari '22

De liefde bracht Arnout en Laura in 2015 naar Vathorst. Laura’s roots liggen in Groningen, Arnout komt uit Nederhorst den Berg. Door de centrale ligging en goede uitvalswegen zijn ze snel bij familie en vrienden. In 2018 ontstond het idee om te verhuizen.

Verhuizen binnen Vathorst

“Nee, niet naar het gezellige centrum van Amersfoort en ook niet naar een andere stad, we wilden in Vathorst blijven. Hier vinden we rust met de reuring van de stad lekker dichtbij. Daarbij kunnen we altijd voor de deur parkeren, ideaal is dat. Voor ons zoontje Jop van 2 jaar is dit een fantastische plek om op te groeien. Altijd een school of speeltuin dichtbij en heel veel leeftijdgenootjes”, vertellen de twee enthousiast.

laakse tuinen

Droomhuis in Laakse Tuinen

We mogen Laura en Arnout meerdere keren interviewen om jou een kijkje te geven in wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwhuis én om vanuit de ervaring van bewoners meer te vertellen over Laakse Tuinen, want dat is waar Laura en Arnout hun droomhuis vonden.

image alt

Dit huis heeft het allemaal

Als we Laura en Arnout spreken hebben ze net een paar maanden geleden hun handtekening onder het koopcontract gezet van een heel tof hoekhuis in Tuin 22. Bouwnummer 231 was het enige huis waarop ze zich hadden ingeschreven. “Dat is een gok. Omdat we al ruim 3 jaar zochten, wisten we precies wat we wel en niet wilden. Dit huis heeft het allemaal; enorm veel leefruimte een écht grote tuin en een garage. Die garage was een must, want we zijn fanatieke fietsers en bezitten daardoor samen zo’n 7 fietsen. We waren echt ontzettend blij toen we hoorden dat we ingeloot waren.”

Ruimte voor gezelligheid

Die ruimte was niet het enige waar het stel voor viel, ook de U-vormige indeling van het huis sprak aan. “We hebben straks een grote living en een beetje afgescheiden woonkeuken. We hebben de keuken inmiddels uitgezocht. Beetje vreemd is dat wel hoor, je tekent en moet gelijk allerlei keuzes gaan maken over iets wat pas over anderhalf jaar een feit is. Maar we snappen wel dat het leidingwerk en zo bekend moet zijn voor de bouw start. Maar goed die keuken is dus onze toekomstdroom. We zien helemaal voor ons hoe we aan het kookeiland met barretje met z’n tweetjes of vrienden borrelen of eten.”

Handig zo’n online portal

“Laakse Tuinen is een samenwerking van AM, BPD en Dura Vermeer, dit samenwerkingsverband heet Amerstaete. Nadat we getekend hebben, hadden we vooral contact met de kopersbegeleider van de bouwer Dura Vermeer. Dat ging allemaal heel gemakkelijk. Via een online portal wordt veel informatie uitgewisseld, de deadlines zijn heel helder, je kunt online je handtekening zetten én chatten. Ideaal in een proces waar je veel keuzes moet maken.”

image alt

We wisten iets te goed wat we wilden

De twee vervolgen: “Gelukkig wisten wij ook qua afwerking goed wat we wilden. Misschien hadden we zelfs iets te duidelijk voor ogen hoe het moest worden. We moesten onze wensen wat bijstellen. Er is veel mogelijk bij nieuwbouw, maar niet alles. Dat geeft overigens niets, want ondanks deze ‘aanpassingen’ wordt dit nog steeds ons droomhuis. Vooral de extra ruimte die we krijgen, daar kijken we ontzettend naar uit. Én het bad!”, zegt Laura lachend. “Ik realiseer me goed hoeveel geluk we hebben met zoveel luxe.”

“Als ik daar nog wat op mag aanvullen”, zegt Arnout. Ik ben heel blij dat ik straks niet meer wakker word met zicht op mijn beeldscherm. Na 2 jaar thuiswerken in de slaapkamer ben ik dat wel een beetje zat. Zo fijn dat we straks een volwaardige werkplek in een aparte ruimte kunnen maken.”

Op de hoogte blijven?

Volgende keer vertellen Laura en Arnout meer over de gemaakte keuzes voor de badkamer, keuken en meerwerkopties. We zijn benieuwd! Als jij ook meer wilt weten, schrijf je dan in als belangstellende, dan ontvang je vanzelf een nieuwsbrief in je mail als er een nieuw interview online staat. Of volg Arnout en Laura op Instagram via laaksetuinen231.

  Woningaanbod Tuin 23 bekijken
  Andere kopers aan het woord