Ontwerp daktuin Laakse Kronen

21 april '20

Zoals je wellicht wel weet komt er onder de Laakse Kroon I, II, III, IV, VI een parkeergarage. Maar wist je ook al dat het dak van deze parkeergarage straks wordt ingericht als prachtige daktuin? Het concept ontwerp van de binnentuin heeft door de glooiingen in combinatie met de half verharde paadjes wel wat weg van een vakantiepark. Kijk je mee?

image alt

Genoeg privacy in jouw privé tuin

In Tuin 1c vind je eengezinswoningen met privétuinen grenzend aan de daktuin. Om privacy in de tuinen te waarborgen én er voor te zorgen dat de hagen rondom de tuinen halfhoog (ca 120 cm) blijven, is het van belang de padenstructuur op afstand van de tuinen te houden. Dit is overigens ook de reden om een rondwandeling mogelijk te maken door de tuin, maar er geen zitplekken in aan te brengen.

Aan de daktuin grenzen ook de privétuinen van de appartementen op de eerste verdieping. De erfgrenzen van deze privétuinen worden beplant met een wintergroene ligusterhaag van ca 120cm hoogte. Vanuit het hoofdpad zijn stapsteenpaden gemaakt naar de privétuinen. Tussen de stenen van deze paden wordt de bodem beplant met een laagblijvende bodembedekker (bijvoorbeeld leptinella squalida of een sedum ‘Aureum’). Deze beplanting wordt ook toegepast in de eerste 30-40cm langs de paden, zodat er tussen de hogere borderbeplanting ruimte genoeg blijft voor de paden.

  Bekijk het woningaanbod
  Ik heb een vraag