'Over de vloer' bij Arnout en Laura

8 maart '22

Arnout en Laura komen in Laakse Tuinen wonen. Al eerder spraken we dit leuke stel en vroegen we ze het hemd van het lijf over het aankoopproces, de reden dat ze in Laakse Tuinen komen wonen en hoe je je droomkeuken kiest en koopt. Vandaag zoomen we in op verlichting en de vloer. Want ondanks dat de bouw nog moet starten, zijn dit wel al zaken waar je over na moet denken.

Daar denken we later wel over na… of toch niet?!

Laura begint gelijk gezellig te vertellen. “Over de verlichting denken we wel na als we de sleutel hebben, dachten we. Maar daar kwamen we op terug. Want je wilt niet dat er in je nieuwe huis allemaal verlengsnoeren lopen of dat je lamp net niet boven de eettafel hangt.”

Arnout vult aan met een anekdote: “Boven het kookeiland wilden we een rail met van die losse lampen. Toen we het aansluitpunt eindelijk hadden bepaald, en dat was al lastig, bleek dit niet te kunnen. De vloerplaten van de 1e verdieping mogen op 30 cm van de overgang niet onderbroken worden door een lichtpunt. Nu moeten we dus weer even nadenken hoe we dit oplossen. Komt goed hoor, we bedenken wel iets.”

laakse tuinen
image alt

Alles in een keer goed

“Als je nieuwbouw koopt, heb je de kans om het in één keer goed te doen. En dat wil je dan ook heel graag”, zeggen Arnout en Laura stellig. “Dat maakt dat je veel eerder over de inrichting van je huis nadenkt dan verwacht. Want als je wilt weten waar de lichtpunten in het plafond moeten komen of waar je extra stopcontacten of loze leidingen wilt, moet je eerst weten waar je gaat eten, bankhangen, werken en slapen. Dus hebben wij al in een heel vroeg stadium voor een aantal zaken de plek bepaald. We hebben er nu voor gekozen om de eettafel vrij in de ruimte te plaatsen. Althans, daar komt het lichtpunt”, vertellen de twee met een glimlach. “Eerlijk is eerlijk, dat blijft natuurlijk een gok, want je weet nooit precies hoe een ruimte voelt. Zeker als de keuken is geplaatst gaat een ruimte pas echt leven.”

Hoe ga je het indelen?

“Denk in een vroeg stadium al na over hoe je je huis gaat indelen en inrichten dat maakt het zoveel makkelijker om vervolgens keuzes te maken ten aanzien van je verlichting.”

Je hoort steeds vaker dat mensen een architect of interieurdesigner inschakelen om een lichtplan te maken. Laura en Arnout kozen daar niet voor. “We keken in ons huidige huis wat we fijn licht vinden, wat we missen en waar extra licht handig is. We houden niet zo van wandlichtpunten, dus die komen er sowieso niet. Behalve het extra lichtpunt boven het kookeiland kunnen we prima uit de voeten met de basis aansluitpunten. Verder sluiten we de verlichting aan op de stopcontacten. Die zijn er ruim voldoende.”

image alt

En hoe zit het met jullie vloer?

“We gaan voor een visgraatvloer. Waarschijnlijk van pvc, in verband met onze kleine. Pvc is kindproof! We zijn wel eens bij een vloerenspecialist binnen geweest, maar een keuze is nog niet gemaakt. Tegen de tijd dat de oplevering in zicht komt, gaan we bij meerdere partijen langs. Een vloer kun je echt niet online kopen, die moet je voelen en de kleur in het echt zien. Het liefst nemen we zelfs een staal mee naar buiten, want met kunstlicht keuzes maken is bijna nooit een goed idee. De vloer beneden laten we leggen, want we willen ook een bies. Boven gaan we het zelf doen, nou ja, Arnout dan”, lacht Laura.

Op de hoogte blijven?

Volgende keer spreken we Arnout en Laura voor de laatste keer. We gaan het dan hebben over de tuin. Vind je het leuk om ze in de tussentijd te volgen? Bekijk dan eens hun Instagram account laaksetuinen231.

Arnout en Laura vertellen Kijkje in ‘de keuken’
Arnout en Laura delen hun ervaringen Keuzes, keuzes, keuzes