Verliefd op nieuwbouw én Laakse Tuinen

19 april '21

Ans en Ad Jonas zijn 58 en 66 jaar en hebben twee volwassenen kinderen die nog thuis wonen. Het stel woont al 15 jaar in Vathorst en geen haar op hun hoofd die erover denkt om de wijk te verlaten. “Het is echt een geweldige plek om te leven. Heerlijk, alles zo nieuw en super centraal in Nederland.” We zijn benieuwd. Als je zo enthousiast bent over waar je woont, waarom zou je dan verhuizen?

image alt

Alles helemaal naar onze smaak

“We hadden een vrijstaand huis met rondom veel tuin. Daar hadden we geen zin meer in. Veel liever hebben we een tuin om van te genieten, dan om te onderhouden. Bijna ons hele leven wonen we al in een nieuwbouwhuis, dus ook nu ging onze voorkeur daar naar uit. Alles helemaal naar onze smaak en niet zitten met de ‘erfenis’ van de vorige bewoners. Niet dat we een heel extreme smaak hebben hoor”, lacht Ans, die vrolijk vertelt.

image alt

We kijken schuin weg op het park

Toen het verhuisbesluit eenmaal genomen was, volgde een belletje naar de makelaar. Samen vervolgen Ans en Ad: “René van Makelaardij De Parel vertelde over Tuin 2 in Laakse Tuinen. We waren gelijk verkocht. Laakse Tuinen ligt in ons geliefde Vathorst, het is een nieuwbouwplan én de architectuur vinden we heel aantrekkelijk. Zo leuk die variatie en de bouwstijl heeft wel wat weg van de huizen uit de jaren dertig, vinden wij. En ja, als je dan ook nog zo zoveel groen om je heen hebt en dicht bij het Westerpark kunt wonen… fantastisch! We kijken zelfs schuin op het park uit.”

image alt

Woondromen waarmaken

We spreken met Ans en Ad als ze net verhuisd zijn. Op de achtergrond horen we boorgeluiden en de keuken is echt net geïnstalleerd. Maar Ans laat zich niet afleiden als ze over haar droom vertelt.

“Ik hou van koken en ben dan ook heel blij dat de keuken is geplaatst. We hebben gekozen voor een eiland van 3 meter breed. Zo mooi! De keuken staat trouwens aan de voorkant van het huis, in plaats van in het midden. Ruimte genoeg, want het huis is 6 meter breed. Zo hebben we wel meer dingen laten aanpassen. De indeling op de 1e verdieping bijvoorbeeld én we hebben 2,40 meter uitgebouwd. Nu hebben we genoeg ruimte voor mijn schoonheidssalon aan huis en onze kinderen. De manier waarop de kopersbegeleider ons hielp bij het hele proces vonden we erg prettig. Dit was de tweede keer dat Dura Vermeer als bouwer ons pad kruiste en dat bevalt erg goed.”

image alt

Duurzame gedachten

Een huis helemaal naar eigen smaak aanpassen, indelen en afwerken was niet de enige reden dat Ad en Ans kozen voor de nieuwbouw van Laakse Tuinen. Ad: “Je hoort steeds meer over duurzaam leven. Wij willen ook ons steentje bijdragen. We hebben een elektrische auto en twee elektrische fietsen, fijn dat ons huis nu ook volledig elektrisch is. Er waren meer nieuwbouwprojecten, maar niet zo duurzaam als dit. We hebben een warmtepomp en 18 zonnepanelen op het dak. Of we dat merken in onze portemonnee? Dat hopen we wel, maar nu nog niet. We wonen er net een week.”

Ad en Ans kijken enorm uit naar de toekomst. “We moeten nog aarden, maar dat thuisgevoel komt vast snel als alles op orde is. We hebben nu al heel leuk contact met de buren en dat zal met de jaren alleen maar beter worden. In de wijk wonen veel jonge gezinnen en dat zorgt voor een fijne dynamiek, waar wij ons prettig bij voelen.”

  Ik heb een vraag
  Meer nieuws lezen