Het belang van de financiële check

22 juli '19

Wist je dat - als er meer dan 1 kandidaat een voorkeur heeft voor hetzelfde huis in Laakse Tuinen- wij bij de toewijzing ook kijken of iemand al een financiële check heeft laten doen? Je kunt er dus profijt van hebben als je dat ons laat weten. Daarvoor hebben wij een brief nodig van jouw bank of hypotheekverstrekker. Dit noemen wij de financiële check. 

Verklaring dat je de woning kunt betalen

Samen met jouw bank of hypotheekverstrekker bekijk je jouw financiële situatie en of je de woning met bijkomende kosten kunt betalen. Die verklaring geldt voor het betreffende nieuwbouwproject en mag niet ouder dan 3 maanden zijn. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na de toewijzing vernietigen wij deze informatie. Heb je geen hypotheek nodig? Maar wil je de kans op jouw favoriete woning wel vergroten? Laat je financieel adviseur of de bank dan een brief opstellen waarin wordt aangegeven dat je de woning uit eigen middelen kunt betalen.

Voorbeeldbrief

Nu je dit weet, wil je natuurlijk zelf ook graag een financiële check laten doen. Zo maak je immers meer kans op jouw favoriete huis. Hoe je dat aanpakt en wat wij van jou verwachten lees je op de pagina 'Financiële check'. Daar zetten we alles voor je op een rij. Let op: Een financiële check is niet hetzelfde als een hypotheekaanvraag.

Waar kan ik een financiële check aanvragen?

Je kunt een financiële check laten doen bij een hypotheekadviseur, hypotheekverstrekker of bank. Rabobank Amersfoort Eemland is aangesloten bij dit nieuwbouwproject en weet precies hoe zo'n financiële check er uit moet zien. 

Olav van Kampen

Olav van Kampen van Rabobank Amersfoort Eemland denkt graag met je mee. Hij kan inzicht geven in de financiële zaken die komen kijken bij de aankoop van een nieuwbouwwoning en gratis een financiële check voor je opstellen. 

Voor meer informatie kan je bellen naar 06-30184668 of een mail sturen naar financieeladvies.amersfoorteemland@rabobank.nl.

  De Financiele check
  Woningaanbod