Eten en varen bij Bij Lot in Waterdorp

26 juni '20

Vathorst krijgt er een nieuw restaurant bij: aan de Hogesteeg in het buurtje Waterdorp opent Bij Lot op 3 juli haar deuren. Met een groot terras aan het water van de Binnenlaak is het ook een mooie locatie voor Sloepverhuur Vathorst om een 2e locatie in de wijk op te starten. Eigenaren Bart en Vincent van Bij Lot en Dennis van de sloepverhuur kunnen niet wachten om te starten.

image alt

'Vorige week is de koffiemachine neergezet en sinds gisteren geeft de tap koud bier', vertelt Vincent een week voor de opening. In horeca-minnend Vathorst is hij geen onbekende: zijn andere restaurant DimS is al 14 jaar een gevestigde naam. Maar, Bij Lot is zeker geen kopie van DimS. 'Nee, ik zie het meer als het kleine zusje', zegt bij in de wijkmagazine Beleef Vathorst. Bij Lot is straks open voor laat ontbijt, lunch én diner. Overdag draaien er medewerkers mee in de keuken en bediening via zorginstelling Careander uit Harderwijk, in de avonduren werkt Vincent met eigen krachten.

In augustus opent Sloepverhuur Vathorst de deuren bij Bij Lot. 'Ja, echt heel veel zin in', zegt Dennis enthousiast. 'Op de vlonder die er nu ligt komt een grote loungebank met een mooie afstap naar een drijvende stijger. Daar komen 2 sloepen voor elk 8 personen te liggen'. De samenwerking tussen de mannen heeft ook een andere positieve bijwerking: de borrelmand. 'Die bieden we nu sinds enkele weken aan en is gevuld met onder andere worstjes, kaasjes, noten en een fles wijn naar keuze. Het blijkt écht een leuke extra bij het varen, horen we van klanten. '.

De sluis

Het restaurant is een logische aanlegplek voor inwoners van Vathorst die een een stuk willen varen, al ligt Bij Lot wel 'achter de sluis'. Die gaf vorig jaar nogal wat storingen, maar sinds de aanpassingen in de winter zijn er geen klachten meer, weet Dennis. 'En in de zomermaanden helpt een sluiswachter jou door de sluis heen.  We merken dat een aantal de sluis toch wel lastig vinden. En die helpen we graag om ze te laten genieten van het mooie Vathorst en de Laak richting Bunschoten. Misschien moeten we onze sluiswachter nog wel een stok met een zakje geven voor schutgeld', zegt hij lachend.

Openingstijden en reserveren kan via:
www.bijlot.nl
www.sloepverhuurvathorst.nl

Kijk hoe mooi het is geworden Waterdorp is af
Kom wonen in Laakse Tuinen Een bootje aan je eigen tuin?