Maak kennis met de wijken in Vathorst

Vathorst is opgedeeld in verschillende wijken. De Laak, De Bron, De Velden, Hooglanderveen hebben allemaal een eigen woonsfeer. De opzet is namelijk gebaseerd op de historie van het gebied. Laat je verrassen door de variatie en ontdek waar jij het liefst woont.

De Laakse Tuinen

De groene, slingerende lanen en statige singels geven je een ontspannen gevoel als je De Laakse Tuinen komt binnen rijden. De op de jaren 30 geïnspireerde architectuur voelt als een warme deken. Tel daar de duurzaam gebouwde woningen bij op en het is hier met recht comfortabel wonen en leven. Wonen in De Laakse Tuinen voelt als thuiskomen. De wijk in het noordwesten van Vathorst kijkt uit over de polder en het nieuwe Westerpark. Met de rivier de Laak die langs de zuidkant stroomt, woon je hier letterlijk tussen groen en water. Iets voor jou?

De Laakse Tuinen

De Laak

De Laak, een eigentijdse grachtenstad aan de rand van Vathorst. De noordkant grenst aan rivier de Laak die uitgebreid en verbreed wordt. Straks vaar je zo het Randmeer op. Het gebied wordt gekenmerkt door rechte straten, opvallende grachtenpanden direct aan het water, wooneilanden, kades en vlonders. In De Laak zijn water en wonen onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De Laak

Waterdorp

Waterdorp is de volgende stap in de De Laak. Het waterrijke karakter vind je hier ook overduidelijk terug. Er worden nieuwe grachten en singels gegraven, waardoor je altijd aan het water woont. De historische Hogesteeg - met doorlopende bomenrij - slingert door het plan en accentueert het dorpse karakter. Smalle, kronkelende straatjes, laagbouw en verschillende type woningen naast elkaar. Aantrekkelijk?

Waterdorp

De Bron

De Bron is een karakteristieke wijk met bestaande houtwallen en een waterplas midden in de wijk. Letterlijk een bron van zuiverheid, dynamiek, inspiratie, vrijheid en ongedwongen samenzijn. De Bron wordt omringd door een rand met diverse woningen, ook wel ‘de omlijsting’ genoemd. De tuinen liggen allemaal direct aan het water. Alle woningen in De Bron zijn opgeleverd en bewoond.

De Bron

De Velden

In De Velden herken je het historische landschap. Bestaande wegen, sloten, boerderijen, bomen en houtwallen zorgen voor een landelijke en groene woonsfeer. In De Velden zijn 4.600 woningen gebouwd. Er zijn veel hofjes, bruggen en het ‘Park van de Tijden’ is het kloppend hart van de wijk.

De Velden

Hooglanderveen

Hooglanderveen is een authentiek oud dorp waar oud en nieuw samen een fraai geheel vormen. Naast de bestaande landelijke huizen en de dorpskern met kerk komen nieuwbouwwoningen. Deze huizen staan voor landelijk en dorps wonen. Dat komt tot uiting in de architectuur van de woningen.

Hooglanderveen
In welke fase zitten we? Planning
Meer informatie? Contact